Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής μου καριέρας, η οποία ξεπερνάει τα 30 χρόνια, έχω απασχοληθεί σε διάφορες κλινικές της Ρωσίας, Γερμανίας και Ελλάδας.
Αναλαμβάνω χειρουργικές επεμβάσεις ανεξαρτήτου βαθμού δυσκολίας παίδων και ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένου πλαστικών επεμβάσεων σε διάφορες κλινικές της Αθήνας. Σήμερα είμαι υπεύθυνος της ΩΡΛ κλινικής «ORL Athens Clinic».
Για περισσότερες πληροφορίες ιατρικού και όχι μόνο περιεχομένου παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.
 
Διεύθυνση της χειρουργικής κλινικής «ORL Athens Clinic»:
Οδός Μαραθώνας 1, Κεραμεικός, Αθήνα.
Πρόσβαση:
Μετρό, στάσεις: Ομόνοια (κόκκινη γραμμή), Κεραμεικός (μπλε γραμμή)
Ώρες εξετάσεων:
Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 14:00
Τετάρτη 17:00 – 22:00.
Χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών καθημερινά 8:00 – 15:00.
Όλος ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος γίνεται στην ΩΡΛ κλινική. Η κλινική διαθέτει τετράκλινα και δίκλινα δωμάτια, αλλά και δωμάτια “Lux” με τηλεοράσεις, θέρμανση, αυτόνομο κλιματισμό, WC και ντους.
Title
Title
Title
Title
Title
Κλινική

Στην κλινική «ORL Athens Clinic» διενεργούνται όλες οι ΩΡΛ εξετάσεις όπως σε παιδιά έτσι και σε ενηλίκους. Συγκεκριμένα:
 
 • Ρινοσκόπηση
 • Φαρυγγοσκόπηση
 • Λαρυγγοσκόπηση
 • Ωτοσκόπηση
 • Ωτομικροσκόπηση
 • Μικρολαρυγγοσκόπηση
 • Ακοομετρία
 • Τυμπανογραφία
 • Νυσταγμογραφία
 • Βιτνεοσκόπηση εξετάσεων
   
 
Επίσης στην εξειδικευμένη ΩΡΛ κλινική «ORL Athens Clinic» γίνονται όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις κεφαλής και τραχήλου. Συγκεκριμένα:
 
 • Αμυγδαλεκτομή
 • Αδενοτομή
 • Φαρυγγοπλαστική
 • Πλαστική ρινός και ωτός
 • Μικρολαρυγγοσκόπηση
 • Εγχειρήσεις στους παραρρινικούς κόλπους
 • Ωτοχειρουργικές επεμβάσεις κ.α.
 
Title
Title
Αλέξιος Τσολαρίδης pic1
Αλέξιος Τσολαρίδης pic2
Αλέξιος Τσολαρίδης pic3
ΡΟΧΑΛΗΤΟ
Το ροχαλητό είναι θορυβώδης και ενοχλητικό σύμπτωμα κατά τη διάρκεια του ύπνου και προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό σας και επηρεάσει την επαγγελματική και κοινωνική σας ζωή.
Εκτός από την κούραση ή την υπνηλία μπορούν να υπάρχουν – υπέρταση, καρδιοπάθεια, αρρυθμίες, αρτηριοσκλήρυνση, απώλεια μνήμης, μείωση σεξουαλικής επιθυμίας.
20% αυτών που ροχαλίζουν πάσχουν από υπνική άπνοια. Μεγάλο ποσοστό των εργατικών και τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται στην υπνική άπνοια. Η υπνική άπνοια έχει αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, πνευμονικής υπέρτασης, υπερτροφίας της δεξιάς καρδίας και εμφράγματος του μυοκαρδίου.
Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη σε κάθε ασθενή. Σε ήπιες μορφές η διακοπή του καπνίσματος, η μείωση του βάρους, η θέση του ύπνου.
Σε βαρύτερα περιστατικά πραγματοποιείται χειρουργική αποκατάσταση της ανατομίας της μύτης, του φάρυγγα ή της γνάθου.
Υπερβολικές στοματοφαρυγγικές μάζες μαλακών μορίων, χαλαρή σταφυλή, υπερπλαστικές αμυγδαλές, σκολίωση διαφράγματος, υπερπλασία κόγχων είναι χειρουργικές ενδείξεις για σταφυλο-ϋπερώϊο-φαρυγγοπλαστική με ή χωρίς αμυγδαλεκτομή με χρήση Laser.
 
ΡΟΧΑΛΗΤΟ

Αλλαγή του σχήματος μύτης (εξωτερικής ρινός) χωρίς χειρουργική επέμβαση
Πριν από 2-3 χρόνια περίπτωση σαν κι αυτή ήταν εξωπραγματική αλλά τώρα έγινε πραγματικότητα χάρη στα παρασκευάσματα Restylane και Juvederm.
Η περιμετρική πλαστική προσώπου γίνεται σε όλο τον κόσμο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αλλά η τροποποίηση του σχήματος της μύτης με την χρήση των συγκεκριμένων μέσων άρχισε να εφαρμόζεται μόλις πρόσφατα. Τα παρασκευάσματα που σας αναφέραμε μπορούν πολύ εύκολα να καλύψουν μικρά ελαττώματα της περιοχής της μύτης (εξωτερικής ρινός).
Σε περίπτωση που μετά από πλαστική επέμβαση ο ασθενής δεν είναι πλήρης ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα αυτά τα φάρμακα μπορούν να του προσδώσουν την ωραιότητα και γλαφυρότητα που αναζητάει.
Τα Restylane και Juvederm είναι εντελώς ακίνδυνα για το δέρμα, δεν χρειάζεται να παίρνετε αναρρωτική άδεια γιατί η θεραπεία διαρκεί μόλις 20 λεπτά. Η ένεση γίνεται κατόπιν αναισθησίας του δέρματος με χρήση ειδικής κρέμας. Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως και διαρκεί 6 με 8 μήνες, που είναι αρκετά μεγάλο διάστημα. Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να το ξανακάνετε και το βασικότερο: είναι εντελώς ακίνδυνο για την υγεία σας!
 
Restylane_gr
Juvederm_gr
Restylane_gre
Αμυγδαλεκτομή χωρίς αιμορραγία, ράμματα, πόνους.
Η ραδιοκυτταροπλασματική χειρουργική είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί την πλέον ευνοϊκή χαμηλής θερμοκρασίας πηγή των ραδιοκυμάτων 4.0ΜΗΖ. Χρησιμοποιείται στις διαφορετικές ΩΡΛ χειρουργικές επεμβάσεις.
 
Στην αμυγδαλεκτομή τώρα γινεται με ραδιοσυχνότητες, τα οποια προσφέρει χειρουργική ακρίβεια, ελεγχόμενη διείσδυση βάθος και χαμηλή αύξηση θερμοκρασίας. Σε συγκριση με αλλόυς μεθόδους όπως κλασσική αμυγδαλεκτομή ή laser είναι η καλυτερη γιατι στηριζεται στην εξάχνωση του κυτταροπλάσματος. Η μέθοδος radiofrequency περιορίζει σημαντικά την καταστροφή των ιστών κατά την διατομή τους, μειώνοντας σημαντικά το μετεγχειρητικό οίδημα εξασφαλίζιντας έτσι καλύτερη επούλωση.
 
Η αιμόσταση επιτυγχάνεται με την μονίρη συρρίκνωση του αυλού του αγγείου και όχι την δημιουργία θρόμβου.
 
Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι το λιγότερο δυνατό, διότι δεν έχουμε καταστρεμμένους ιστούς.
 
Κλινικές μελέτες τόσο σε παγκόσμια κλίμακα όσο και στην Ελλάδα καταδεικνύουν τα πλεονεκτήματα της χρησης των ραδιοκυμμάτων στην αμυγδαλεκτομή, γιατί είναι ολοκληρομένη, αποτελεσματική, ασφαλή χειρουργική τεχνική για τον ασθενή.
Title
Title